sobota 23. července 2016

Vinaři: Vracíme se ze sklepních uliček

Návštěvou ve sklípku Milana Baťáše ve vinařské uličce pod sýpkou jsme zakončili letošní pouť po božických otevřených vinných sklepech. Začali jsme u obecního sklepa, prošli sklepní uličku u Borotic a pak už jenom co nejblíž k domovu.
Co nás na letošních otevřených sklepech překvapilo nejvíc byla jejich otevřenost. Otevřenost ve smyslu lidské pospolitosti. Otevřenost lidí, kteří na akci přišli. 
Všechny navštívené sklepy vítaly návštěvníky s otevřenou náručí, všude se dalo posedět, hodit řeč, seznámit se (třeba se synem pana Kocourka, kterého určitě řada Božičáků pamatuje), potkat staré známé (třeba bývalou kolegyni i sousedku Libuši Konečnou-Hrdličkovou) a seznámit se s neznámými (třeba vinaři z Hrušovan pány Ušelou a Matějkou). Výborná byla cimbálovka před sklepem Petra Fialy, zaujala znojemská harmonikářka u obecního sklepa, výstava obrazů v rotundě obecního sklepa a zajímavé výrobky, které aranžovala Vlaďka před portálem obecního sklepa. Výborné vzorky, výborná jídla, mrzí nás, že jsme nestihli návštěvu sklípku Marka Zifčáka a srnčí guláš Jirky Čady.  Dali jsme si starostovský gulášek, jehněčí i kůzlečí řízeček u Petra ...
Výborných vín jsme ochutnali moc, třeba se rozepíšu v příštích dnech ...
Výborný byl vínobus a ještě jednou zdůrazňuji - výborní návštěvníci! Už dlouho jsme si tak nepoklábosili ...

Hodně návštěvníků k nám přijelo:  zblízka (Břežany, Macky, Borotice, Hrušovany, Vítonice atd.), i z daleka (Brno a okolí, Švédsko, Německo ...), nakonec asi i z Božic se nás během dne prostřídalo dost a dost. Zkrátka hodně zdařila akce, výborně připravená a výborně mediálně propagovaná. Za to si pořadatelé zaslouží velké uznání.

P.S. Jedinou skvrnou na veskrze pozitivních zážitcích byly plevy od kombajnů právě zrovna kosících v 15 hodin pšenici nad sklepy. Alergici "zajásali" ...

                  (lan)























































































Žádné komentáře:

Okomentovat