sobota 6. srpna 2016

Fotbal: To jsem zvědav, co budeš dneska psát!

Poslední přípravu jsme si domluvili na sobotu 6.8.2016. Soupeře atraktivního, který vzal zápas velmi vážně a tradičně prestižně. Bylo nás akorát jedenáct, střídat se nedalo. Ani Břežany však nemají z jasného vítězství tu pravou, nefalšovanou radost. Jejich stěžejní hráč - a nejlepší hráč na hřišti - Radek Bartl (č. 15) - totiž v soutěži za Břežany hrát nebude! Kope to v Reichu.
Božice - Břežany 1:6 (0:3). Náš čestný úspěch dal trenér Miroslav Tkadlec. Snížil tím stav zápasu na 1:6.


Z různých důvodů nám chyběli: Jiří Pavelčík, Kamil Kalina, David Mlčúch, Jaromír Jandásek, Petr Procházka, Vojta Maruštík ... Na stoperu stál dorostenec Petr Řihák a na hrotu útoku další dorostenec Petr Kašpírek. Ukázalo se, že tak to prostě nelze!!! Petra Řiháka vystřídal po třetí brance na stoperu "Heidi", Petr Kašpírek se na hrotu "protrápil" až do konce.

Nastoupili jsme v sestavě: Honza Szabó - David Švejdík, Petr Řihák, Jan Kudlička - Zdeněk Chrenovský - Karel Vávra, Luděk Janků, Miroslav Tkadlec, Roman Šálek - Petr Kašpírek, Roman Šob. Vedoucí mužstva Milan Šperka. Hlavní sudí Michal Hrubý.

Začali jsme dobře, brzy jsme měli první šance, už v 1´ jsme po faulu kopali v blízkosti břežanské branky přímý kop a nebezpečný byl i centr Honzy K. Gólmana Nováka v brance hostů však nic nepřekvapilo a za celý zápas neudělal žádnou vážnou chybu!!! To našemu Honzovi se tentokrát zápas tak úplně nepovedl  a u dvou ze šesti obdržených branek si může připsat asistenci.
Škoda, že trenér nesáhl ještě ke dvěma změnám v rozestavení, zápas se mohl vyvíjet asi trošku jinak. Naprosto ve stínu a nevyužití byli dneska oba krajní záložníci Roman Šálek a Kája. Roman si to mohl vyměnit s Peťou Kašpírkem a Kája se měl posunout na své obvyklé místo ve středu zálohy. Naše útoky končily u Petra K. a od 16´ bylo na hřišti jenom jedno mužstvo skvěle dirigované vynikajícím Radkem Bartlem.
Naše vychýlená muška pohřbila i ty skromné šance - v 27´ to "miešali" před vápnem trenér s Kájou, trenérova rána šla mimo a v 31´ Roman Šob v gólovce nedal. Mezitím jsme v 30´ propadli na pravé straně - ťuk, ťuk, ťuk - a najednou jsme prohrávali 0:1. Z této studené sprchy jsme se prakticky až do závěru neotřepali. Naopak. Pod narůstajícím tlakem hostů chybujeme, Honza střely jen vyráží a v 36´ prohráváme 0:2!! Ani jsme se nestačili nadechnout a v 38´ jsme inkasovali potřetí. Hostující útočník (asi Radek) míč potáhl zprava, zaloboval na zadní tyč - a Honza si vybral svou slabší chvilku - 0:3. I to se stane a je třeba s takovými situacemi počítat, byť nejsou časté. Teprve za stavu 0:3 sáhl trenér k výměně: na stopera poslal Hajdyho a Petra Ř. si vzal k sobě do středu zálohy.
Komentářů moc netřeba, přidám jen pár hlasů z ochozů: "Karel je napravo ztracenej ...", "Jestli se nebude Karlovi dařit, tak je to v h....u!", "Pravá strana je slabá", "Jsme totálně v p....i!"
Trošku jsme se po přeskupení vzpamatovali, ale pořád tam bylo plno nepřesností, nebylo komu přihrát, nedaří se nám rozehrávka ve středu zálohy. Zase jsme nezakončili slibný útok (ve 43´)  a Roman Šob pěknou individuální akci nezakončil (ve 44´). "Dneska nám spadl hřebínek!" zněla hláška při odchodu na střídačky v 45´.

Břežany pokračovaly v tlaku i ve druhé půli. K překvapení všech však neposadili na lavičku Radka Bartla, aby si vyzkoušeli, jak jim to půjde bez něho, ale nechali ho na hřišti, aby nás dorazil. Ne že bychom se nesnažili se zápasem něco udělat. Útočíme, ale chybí nám zakončení. Ani Kája, ani Džampův VPK ve 49´ nenašli cíl. Míče taháme, není komu nahrát ... ještěže se rozchytal Honza v bráně. V 53´se ukázal a nádhernou robinzonádou vytáhl břežanskou gólovku! "Voni sice přestali hrát, ale my jsme nic nevymysleli!" okomentoval vývoj zápasu náš divák. Zase kope Džamp VPK (55´) a náš tlak konečně korunoval dobrou střelou Kája. Škoda, že těsně minula tyč. Dobře a potlesk..
Jenže: V 61´ jsme vůbec nešli dozadu a nádherná střela s falší do protipohybu Honzy skončila opět v naší bráně. Stav 0:4 už nevěstil nic dobrého.
V 60´ chybujeme, ale brejk likviduje Honza. Naše útoky končí u Petra Kašpírka. V 62´ to zkusil vzít na sebe Honza K., dává trenérovi - ale střela jde opět vedle. Gólovou příležitost si v 65´ zkazili hosté. Jeli od půlky tři naši bránu, ale finální přihrávku poslali hráči, který byl v ofsajdu! V 69´ byla písknutá ruka za Romanovu ruku před šestnáctkou. Obstřelená zeď znamenala navýšení břežanského vedení na hrozivých 0:5.
A to nás skvělými zákroky v 75´ a v 76´ zachránil od další pohromy Honza v bráně. "Zavazíme si," konstatujeme na ochozu. Dokonalé vyšachování naší obrany, které zmrazený Honza jen sledoval, skončilo k jeho překvapení po hlavičce u levé tyče. Prohrávali jsme od 84´ 0:6.
"Když nevíš co, tak to kopni bodlem do brány." Asi tak to udělal v 86´ na hranici vápna náš trenér a aspoň korigoval nepříznivé skore na 1:6. Pak ještě chyběly Romanovi Šobovi centimetry u zadní tyče, aby v 88´ z otočky uspěl a poslední šance skončila opět u Petra Kašpírka.

Poslední příprava se nám moc nevyvedla, je třeba se z ní poučit. Hráčů máme na sezonu dost, jen je třeba z nich poskládat šlapající a fungující tým. A jak říkal téměř před sto lety "tatíček Masaryk": "Každý na své místo!" Já bych dodal: "Každý na své správné místo! Tam, kde je hráč silný, platný a úspěšný!"

Přes rozporuplné výsledky čtyř přípravných zápasů si myslíme, že příprava splnila svůj účel a ukázala nám, co lze od nastávající sezony čekat. Velmi pozitivně hodnotíme především oba zápasy s FK Aditeg Vrbovec-Dyjákovičky (bývalé FK Hatě).

První zápas nového ročníku Znojemské pivo Okresního přeboru zahajujeme již v sobotu 13.8.2016 v 17 hodin v Únanově. Je třeba se dobře připravit a ukázat, že i v nové sezoně chceme hrát dobrý fotbal, na který se budou hráči i diváci těšit a budou z něj mít dobrý pocit. Pak přijde i úspěch.

P.S. Marně jsme na hřišti vyhlíželi v řadách hostů známého hráče Michala Fojtíka. Na jaře Břežanům hodně pomohl, dneska u nás chyběl. Snad prý ho trápí zdravotní problémy.
               (lan)































Žádné komentáře:

Okomentovat