sobota 20. srpna 2016

Fotbal: Vybojovali jsme bod! Krumlov nás opět potrápil (akt.+foto)

Když na prahu 45´ zavěsil Lopík ml. do sítě Krumlova vedoucí gól, všichni jsme tušili, že to dneska ještě bude boj.
OP: Božice - Mor. Krumlov 2:2 (1:0). Naše branky: Patrik Ležák a Kamil Kalina.


Kvalitní zápas dvou týmů, které by letos v okresním přeboru měly hrát o nejvyšší příčky, přinesl řadu zajímavých fotbalových momentů, hodně brankových příležitostí a celkově dost dobrý dojem zn utkání.

Samozřejmě, chtěli jsme vyhrát, ale mix Moravského Krumlova A, B i C, si nějak sedl a od prvních minut nám dával zabrat!!! Popravdě řečeno jsme se téměř celý první poločas třepali o výsledek, ale pak se nám povedla  v závěru poločasu jednoduchá akce, kterou pohotový Lopík ml. úspěšně zakončil a rázem jsme byli na koni.
"Slezte z toho lustru, Donalde," to nebyl jen vzkaz ve filmu Vrchní, prchni, ale to byl i varovný signál Krumlováků na začátků druhé půle, kteří nás nachytali v nedbalkách a rázem se začínalo "od nuly"! Přeskupili jsme posty, vystřídali jsme, ale nutno dodat, že tou dobou už jsme po Zdeňkově chybě prohrávali 1:2! Kamil v záloze ožil a povedenou (tečovanou) střelou vyrovnal na zasloužených 2:2. A kdyby měl Lopík ml. víc zkušeností, tak jsme v závěru utkání strhli dokonce na svou stranu vítězství. Ale popravdě řečeno, je dnešní dělba bodů zasloužená. Honza Szabó se totiž v naší bráně nenudil a vychytal několik gólovek. Jenom jemu ta rozcvička na Škárkovce svědčila.

Sestava Božic: Honza Szabó - David Švejdík, Kamil Kalina, Roman Šob - Zdeněk Chrenovský - David Mlčúch, Jiří Pavelčík, Petr Procházka, Jan Kudlička - Jaromír Jandásek, Patrik Ležák. Na střídačce Miroslav Tkadlec, Vojta Maruštík. Vedoucí mužstva Milan Šperka, trenér Miroslav Tkadlec, asistent Jiří Čada.

Začali jsme skvěle. Lopík ml. dostal pas - "Střílej!" - a z běhu štrejchnutím o protihráče trefil břevno a byl z toho náš první roh! Jenže to bylo z naší strany v první půli - pokud jde o vážnější akce - skoro všechno!
Nedařila se nám naše tradiční zbraň rozehrávka zezadu nakrátko, nepodrželi jsme balón a ani nově sestavený střed zálohy nebyl ve své kůži. Bomba ve 4´,  kterou Honza bezpečně vyrazil, nás měla varovat! Ale naše pokusy o rozehrávku narážely na dobře organizovanou hru Krumlova. Naštěstí netrpěliví krumlovští útočníci byli každou chvíli v ofsajdu a nebezpečné střely i hlavičky mířily nad naši branku nebo vedle ní. V 8´ opět vyboxoval Honza nebezpečnou jedůvku a po 10´ jsme se konečně vrátili do hry. Jenom jsme s napětím sledovali nebezpečného Anderse (č.9) - "Ten je tady furt volnej!"
V 11´ poslal Kamil Prochyxho a ten vypálil! Gólman nadvakrát se štěstím tento míč kryl. "Jak to jde nakrátko, hned je to lepší!" Brzy na to prověřil Honzu v bráně Anders. Bylo to zdálky, ale velmi nebezpečnou střelu Honza kryl. Ve 13´ Jura posunul Lopíkovi a ten poslal míč lobem nad!!! Ojoj! "Dobrý to bylo!" Začali jsme hrát. Zaregistrovali to i Krumlovští a hned nás chtěli ztrestat. "Krumlov chce hrát!" Naše dlouhé nákopy neměly adresáta - "To jsou vodevzdaný balóny!" V 15´ poslal Krumlov míč z 15 m na zadní tyč! měli jsme štěstí, že šel ven. A my zase končíme v autu. Povedený byl pas na Honzu v 19, ten podal Davidovi M. a ten trošku zbrkle pálil! "To bylo daleko!!!" Ale byl z toho roh. Dobře kopnutý, jen "stačilo nastavit nohu". Nikdo z našich ji ´bohužel nenastavil. Krumlov se snažil každou naši aktivitu hned vrátit. A nebezpečně vrátit. Pohledný krumlovský útok ve 20´ zakončila střela podél naší tyče.
Po "osvěžovací pauze" jsme trošku pozměnili taktiku a Honza nově posunutý do středu zálohy se dvakrát pokoušel dostat nás do šance. Jeho VPK byl sražený na roh a po jeho centru se Jara k míči nedostal. Krumlováci však pronikali do naší obrany po své levé straně jak nůž máslem a v 27´ to už smrdělo, byť byl opět mávnutý ofsajd. V kontaktu byl odstaven Jara a bylo vidět, že kulhá, že ho bolí zraněné tříslo. "Pojď," voláme na Lopíka ve 29´- a ten střílí opět nad. Jinak s námi ale Krumlovští tou dobou motali. Jenom měli stále problém s ofsajdy, protože náš stoper Kamil se hodně vytahoval do středu. "Kdo hraje pravou zálohu?" ptáme se, i když víme, že tam má být Špáca. Útok Krumlova odvrací Džamp a pak posílá Roman míč Zdeňkovi, ten střílí - skoro to vyšlo! V 35´ jsme si sami zahodili standardku - nejspíš penaltu! Špáca poslal do vápna Lopíka, ten byl faulován, ale ustál to a ještě zakončil!!! Chyba! Správně měl po kontaktu spadnout - a byla by z toho penalta!
A zase zastavuje Kamil vypíchnutím do autu útok Krumlova a podobně po chvilce i Roman. "Voni vidijó, kam ten balón de a nikdo tam nende!" komentujeme obraz hry na hřišti. Ale lepšíme se a závěr poločasu patří nám. Několik našich pokusů o rozehrávku patří nám a šest přihrávek před krumlovskou brankou zakončuje pohotový Lopík ve 44´ brankou! Poločas tak zavíráme výtečně a do šatny jdeme s vedením 1:0!
2. poločas
Ani jsme se pořádně nerozkoukali, já jsem těžce trávil párek v rohlíku ("Jednička to dneska určitě nebude!") a krumlovský útočník Pelikán (č.10) prošel  v 46´ lehce až před naši branku a nikým netísněn pohodlně zavěsil a srovnal stav utkání na 1:1. "Tak blbej gól!"
Přesto jsme v druhém poločase byli živější a s provedenými změnami i nebezpečnější. Do šancí se dostával především dravý Lopík, který s nabývajícími zkušenostmi bude jistě brzy ozdobou našeho útoku a varovnou signálkou pro každého soupeře. Po vysunutí 50´  poslal pozdrav brankářovi místo vhodnější přihrávky, ale to se všechno časem vyladí. Další náš postupný útok skončil útočným faulem Džampa. Výborně nám začal tou dobou fungovat "tandem "Davidi" (David Švejdík - David Mlčúch) a třeba jejich spolupráce v 55´ a Džampova střela si vysloužila potlesk nás diváků! V 57´ nahradil trenér zraněného Jaru a v 59´ propásli hosté gólovku. "Ještěže ten jejich útočník zakopl!" Vystřídal i Krumlov. Dolu šel jejich nejlepší hráč Anders - a brzy to bylo znát. I my jsme znovu přeskupili rozestavení. Na stopera šel Jura, Kamil se posunul do středu zálohy k Mirovi Tkadlecovi a Honza K. se posunul do útoku. A opět se blýskla dvojice David - David! V 65´ byl v gólovce Lopéz, ale zbrkle střelil do gólmana a pak se ještě pokusil umístit odražený míč. marně, ale celá akce si vysloužila náš potlesk. "Celý den na slunci, to tě unaví, i když nic neděláš.", což byl komentář k hernímu projevu hráčů, co už měli za sebou Škárkovku. Prochy byl střídán v 69´, jenže to bylo až po Zdeňkově chybě, útoku Krumlova a nečekaném vedení Krumlova 1:2.  A hned na to se musel ukázat Honza v brance, když likvidoval nebezpečný krumlovský brejk.
My jsme ale flintu do žita nehodili, rozehráli jsme se dobře a škoda, že pěkně kopnutý VPK Džampa v 72´ šel vedle vnější tyče! Jezdilo se nahoru dolu, Honza kryl další z krumlovských střel a naproti tomu Lopík dotíral u hostující branky. Po faulu na Kamila pálí Džamp z 25 m opět vedle. Ale náš tlak pokračoval a v 74´ jsme vyrovnali na 2:2. Kamil pálí ze střední vzdálenosti tvrdou střelu na branku, míč je tečován do protipohybu gólmana a krásně zaplave do levého rohu krumlovské branky. Nádherná střela a zasloužené vyrovnání.
Hodně vidět je pořád David Mlčúch ("Je třeba ho víc využívat!"), jednoduchou akci připravil Honza K. čerstvému Vojtovi Maruštíkovi, ale jeho přímočará střela rozvlnila jenom boční síť. "Konečně hrajeme," pochvalují si diváci, protože je vidět naše převaha i herní pohoda. Za pěkné akce nešetříme potleskem. Třeba akci Kamil - lopík - Mira - roh! V 83´ podal Džamp míč Honzovi ("Mělo to voči"), ale gólman byl u míče o vteřinku dřív. Máme víc ze hry, škoda, že jsme to nevyjádřili gólem. Nejblíž k tomu měl v 88´ Lopík. Kamil ho poslal do sóla, ale gólman mu v konečné fázi padl pod nohy! "Prečo neurobil kličku dolava!" zlobil se Ivan na ochozu. Ještě střílí Roman z VPK mimo a ani v nastavení se už nic nezměnilo.

Dobrý zajímavý zápas skončil spravedlivou dělbou bodů. Oba týmy byly určitě taky s výsledkem spokojeni. A my diváci taky.
       (lan)



































Žádné komentáře:

Okomentovat