sobota 13. srpna 2016

Fotbal: Začínáme na hřišti jednoho z favoritů okresu (akt.13.8.)

Náhoda, či osud tomu chtěly, že novou sezonu začínáme na hřišti jednoho ze žhavých favoritů nadcházejícího ročníku okresního přeboru. Ani my nejdeme do soutěže bez ambicí, které by měly potvrdit naši dobrou hru (na podzim) a celkové dobré umístění v horních patrech loňské tabulky.
Zápas: Únanov A - Božice SO 13.8.2016 17:00 Novák Fojtík Coufal


Na Únanov jsme však zatím nenašli v minulosti recept a svými brejky nám vždycky nasypal do kožichu broků jako blech. Ani raději nebudu skore zápasů připomínat.
Letos to bude všechno jinak! Je téměř jisté, že role favorita nikomu na psychice nepřidá a já věřím, že sobotní zápas dopadne jako semifinálové utkání Brazílie - Německo na Mistrovství světa v roce 2014 v Brazílii. Určitě si to všichni pamatujeme. A my budeme to tehdejší Německo!
Tedy pokud nastoupíme s té nejoptimálnější sestavě připravované na letošní podzim. Družina kolem nového trenéra Miroslava Tkadlece a kapitána Jiřího Pavelčíka (oba ročník 1976) s Honzou Szabóovým s novými rukavicemi v bráně má na to, aby favoritovi nedarovala nic zadarmo. A věřím, že i bouřlivé únanovské prostředí bude férové a tradičně fotbalové na vysoké úrovni.

V dresu TJ Sokol Božice uvidíme čtyři nové tváře: hrající trenér Miroslav Tkadlec (*1976), záložník (všestranný hráč) Luděk Janků (*1988), hrající s přezdívkou "Hajdy", stoper Kamil Kalina (*1991) a záložník David Mlčúch (*1992). A taky by mezi muži měl být vidět dorostenec Petr Řihák (*2000).

Taky jsem se rozhodl, že letos budu na venkovních zápasech hodnotit i kvalitu občerstvení a zázemí pro diváky (tribuny, ochozy, výčepy, prostory pro sezení). Zvláště pokud bude klobása nebo cigára. Vloni na mě nejlepší dojem udělali v Práčích, kde byla nejen vynikající klobása, ale i bohatý zeleninový doprovod včetně vynikajících kozích rožků! Výborné to bylo i v Hostimi, ale tam to zajišťuje můj příbuzný Olin, takže by to někdo mohl brát jako "malou domů", a v Hevlíně. Tam byli pořadatelé v "aufu" stejně jako fotbalisti. Mimo okresní přebor jsem pak byl maximálně spokojen v Horních Kounicích. Tam drží rovněž dlouhodobě vysoký standard. No a v Únanově to s občerstvením bývá taky na vynikající úrovni, takže se už těším! :-).
A taky věřím, že se na tribuně potkáme s panem Števicou, velkým znalcem a odborníkem fotbalu na Znojemsku. Však mu taky obětoval kus svého života. A na jeho způsob řízení zápasů se jen tak nezapomene! Taky určitě ví, že když některý sudí začne rozhodovat ze středového kruhu, že se z hlediště ozve: "Už to řídíš jako Jozef!" Ale je třeba dodat, že pan Jozef to takto řídil až v pokročilém věku a měl na to plné právo. Důležité totiž bylo a je, aby sudí řídil zápas s přehledem a spravedlivě. Na tom, kde zrovna stojí, pendrek záleží!

Chtěl jsem dohledat něco aktuálního z únanovského fotbalu v období přípravy na novou sezonu, ale našel jsem jen info o zahájení tréninků - viz reprofoto z FB:


A pak jsem zaslechl neoficiální informaci, že Jiří Vlk je v kádru Hrušovan n.Jev.


Pro osvěžení paměti pět nejlepších (kromě postupujícího Hevlína) z ročníku 2015:
2. FK Znojmo B 26 20 1 5 100:42 61
3. Mor. Krumlov B 26 16 3 7 69:38 51
4. Únanov 26 14 4 8 87:44 46 
5. Hostim 26 13 5 8 69:59 44
6. Božice 26 12 4 10 42:49 40

A samozřejmě nesmíme zapomenout na TJ Jezeřany-Maršovice, které se mezi nás po několikaletém učinkování v krajské I.B vracejí. Určitě budou chtít ukázat, že fotbal i přes sestup hrát umějí.

A na závěr několik čerstvých informací z OFS:

Ze zápisu jednání STK Znojmo 10.8.2016:

STK upozorňuje oddíly, že IS neumí a nehlídá osoby v trestu z jednoho soutěžního ročníku do druhého. Tedy by bylo možné tuto osobu v trestu uvést - vložit do ZoU. Pokud budou tyto osoby (tzn. osoby v trestu) uvedeny v ZoU (nastoupí k utkání) bude se jednat o neoprávněný start hráče a věc bude řešena jako disciplinární přečin se všemi herními a disciplinárními důsledky.

 STK upozorňuje funkcionáře oddílů, kteří ještě nesplnili povinnost odevzdat a nechat si potvrdit Řád pořadatelské služby včetně nákresu sportovního areálu, že je povinnost mít vyvěšen v kabině rozhodčího Řád pořadatelské služby ( zaslán sekretářem všem oddílům emailem ) včetně nákresu sportovního areálu ( jednoduchý náčrt sportovního areálu ). Tento Řád včetně nákresu areálu Vám bude potvrzen na sekretariátu OFS Znojmo.

STK upozorňuje oddíly, že sekretářem OFS byl zaslán Návod na změnu termínu utkání. Změny termínu je možné provádět do 30.9.2016 oběma možnými způsoby tedy tiskopis, mail nebo nově v IS. Po tomto datu bude možnost provádět změny termínu utkání pouze v IS. Na všechny uvedené v žádosti v IS je nutné reagovat – odpovědět.

           Připravil (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat