pátek 30. září 2016

Fotbal: V sobotu přivítáme Rakšice. Nenechme se zaskočit!

 Rakšickým fotbalistům se letos zatím moc nedaří. Zdání však může klamat a my musíme k zápasu nastoupit zodpovědně a nesmíme se nechat zaskočit. Připojuji komentář k poslednímu rakšickému utkání. Rakšické webovky se mi líbí a nerad bych, kdyby tak dobře hráli Rakšičtí i na našem hřišti! :-)

O víkendu hrají naše mužstva takto:




Z webu http://fotbal.raksice.cz/:
FC Rakšice - FK Znojmo B 1 - 3  ( 1 - 1 )
Sestava:                                                             Hašek Luboš
Reksa Daniel          Súkeník Jan       Šedrla Pavel       Lang Petr
Chvátal David      Štolpa Martin     Machotka Pavel     Janda Martin
Sobotka Milan                Brázda Lubomír
Střídání: 46. min Janšta Tomáš za Chvátala, 69. min Vlasák Martin za Brázdy, 81. min Stadler David za Jandy, 85. min Malý Petr za Reksy.
Branky: 34. min Krejčí M. 0-1, 42. min Pavel Machotka 1-1,
               70. min Krejčí M. 1-2, 81. min Černý 1-3.
Komentář: Po vítězství v minulém kole jsme chtěli i proti druhému znojemskému celku vydolovat na hody nějaké ty body. Před zápasem jsme však počítali ztráty. Kvůli zranění podzim skončil pro Michala, do zápasu také nemohli nastoupit zranění Erky a Zámečník, stále ještě stopku za ČK měl T. Sobotka. Zápas začal opatrně z obou stran, postupně si mírnou převahu získali fotbalovější hosté. Hráli však pouze po vápno. My se snažili o pevnou obranu, s velkým nasazením a snahou o rychlé výpady. Šance nepřicházely ani na jedné straně. Postupně jsme vyrovnávali hru a právě ve chvíli, kdy jsme přebírali iniciativu, přišla studená sprcha v podobě nečekané střely Krejčího z dobrých 25 metrů, která k překvapení nejen Haška, ale i všech přítomných zapadla přesně k pravé tyči. Přesto jsme se snažili i nadále a odměnou nám byla vyrovnávací branka. Chybnou rozehrávku hostující obrany vystihl David Chvátal, přihrál do vápna na Pavla Machotky, který placírkou na bližší tyč rozvlnil síť. Stanovil tak skóre poločasu na 1-1. Větší aktivitu jsme si přenesli také do druhé půle. Pár náznaků šancí tam bylo, ale nic jsme k brance nedotáhli. Nakonec i dvě velké šance přišly. Sice z úhlu, ale sami před brankářem, jsme jej nechali vyniknout. Hosté nadále trpělivě a kvalitně kombinovali a také oni si vypracovali loženku, ale výsledek byl stejný jako u nás. Rozhodující moment zápasu přišel v 70. minutě. Ztráta míče, rychlé přenesení hry, a nenápadná střela znovu Krejčího, která propadla Haškovi mezi rukama až do sítě. Ještě jsme se snažili s výsledkem něco udělat, ale postupně jsme přecházeli do křeče. Ránu z milosti nám pak zasadil Černý v 81. minutě. V úplném závěru se tváří v tvář brankáři hostů ocitl Sobotka, ale prostřelit ho nedokázal. Premiéru v dresu áčka si na pár minut odbyl další z dorostenců David Stadler.
       (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat