neděle 25. září 2016

Stará božická pošta bude využitá!

Areál staré pošty začíná Rezkovou
garáží a končí u jehličnanu. Má velký
potenciál ...
Trošku nemile mě sice překvapilo, že se na zasedání zastupitelstva neotevřelo téma využití staré božické pošty, ale nešť. Třeba ještě dnes přesně nevíme, co s ní, a tak se raději k věci mlčí: Jak říká jedno přísloví: Mluviti stříbro, mlčeti zlato!


Naše anketa naznačuje, že ti, kteří se nad tématem zamysleli, se dělí do dvou skupin. Převahu v anketě měli ti, kteří by do staré pošty přestěhovali Informační centrum i obecní knihovnu. Pro tuto variantu hovoří hodně "pro", ale najdou se i nějaká relevantní "proti".
Dělat ze staré pošty další ubytovnu se nesetkalo prakticky s žádnou odezvou, takže aspoň tak má obec trošku napovězeno.
Daleko větší zájem by byl o nájemní obecní byty. Toť samozřejmě otázka pro obecní orgány. Dva až tři byty by se daly vybudovat.

Ještě poznámka k Informačnímu centru. Informační centrum by mělo být někde při cestě a dobře dostupné hlavně turistům. I v době, kdy není otevřené, může za sklem nebo ve vitríně na budově být umístěná mapa obce i okolí, přehled akcí mikroregionu, spolku Niva i naší obce. Vystavená zde můžou být tištěná média a nabídkové letáky.
Současné umístění v 1. poschodí kulturáku je nešťastné a zcela nevyhovující. Počítalo se s tím, že bude u hřiště, vedle krytého altánu a odpočívadla, ale prostor zatím žádná božická radnice nedokončila. Neví totiž, jak. Kavárna zde asi nebude, cukrárna zde taky asi nebude, nějaká provozovna je tady nesmysl, no a Infocentrum se zatím z neznámých důvodů taky nerealizovalo.
Jedno je fakt: Infocentrum by asi mělo zůstat spojené s obecní knihovnou. Asi by bylo dobře obojí přestěhovat aspoň do části staré pošty a z bývalého Rezkova bytu udělat nájemní byt. Aspoň by objekt nebyl prázdný a opuštěný, měl by takového svého "domovníka".
            (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat