neděle 4. prosince 2016

Přečetli jsme jinde: Rozsvěcení vánočního stromečku v Břežanech

Rozsvěcování v Břežanech (z webu
ZŠ a MŠ Břežany
Rozsvěcování vánočního stromu má v našem okolí nejsilnější a nejdelší tradici u sousedů v Břežanech. Vždycky to byla krásná událost a v dobách, kdy jsem tam působil, jsem se jí též účastnil. Ta letošní se určitě řadí těm velmi povedeným, o čemž mj. svědčí reportáž na webových stránkách břežanské školy.


Zástupkyně ředitelky tamější školy v ní mj. píše:

V páteční podvečer 25. listopadu 2016 jsme se sešli u obecního úřadu, abychom všichni společně zahájili advent. 

Paní starostka všechny přivítala úvodním slovem a pak už na pódium postupně přicházely skupinky vystupující se svým programem. Děti mateřské školy měly nacvičené krátké pásmo písniček. Po sladké odměně za své vystoupení je na pódiu vystřídali na pódiu žáci prvního stupně. Na klávesy hrála Tereza Smittalová, na flétnu doprovázeli Jiří Vávra (náš nedávný výborný fotbalový žák, pozn. lan), Daniela Suchánková a Vendula Gambasová. Dále následovalo hudební pásmo Připravujte cestu nacvičené dětmi z náboženství pod vedením sestry Františky a písně Zámecké kapely. 

Součástí programu bylo slavnostní rozsvěcení vánočního stromu, vypouštění balónků všemi zúčastněnými dětmi, bohatý prodej občerstvení, domácí zabíjačky, vánočních perníčků, svíček z včelího vosku a mnoho dalších produktů souvisejících s vánočním časem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat