úterý 3. ledna 2017

Co bude v návrhu nového územního plánu Božic?

Na úřední desce obce Božice je publikován okruh námětů, které budou zahrnuty do nového územního plánu obce. Je škoda, že vedení obce zatím nesvolalo nějakou veřejnou debatu k tomuto tématu. Skoro to budí dojem, že o náměty z řad občanů není žádný velký zájem. A čas běží, neboť písemné připomínky je možné podávat jen do 11.1.2017.


Pro rozvoj každé obce jsou stěžejní otázky stavební - kde a na jakých plochách se bude moci stavět, popř. kde budou průmyslové zóny.
V Božicích se momentálně preferuje výstavba uvnitř obce a tady bude určitě trošku problém najít celistvou plochu, kterou by bylo možné zastavět. Jako jediný větší prostor se nabízí pozemky, kde už kdysi zástavba byla a brzy po válce zde domy zmizely. V 60. letech se tam uvažovalo o stavbě letního kina, a dnes se znovu zvažuje vytvořit zde stavební parcely. Je tam pouze jediný háček, a to ten, že nějaké menší plochy nejsou ještě zatím v majetku obce, ale spravuje je stát prostřednictvím pozemkového úřadu. Bude tedy prvotním úkolem obce získat tyto plochy do vlastnictví obce a pak už nic nebude bránit zastavění.
Pokud jste ještě stále nepoznali, o které místo jde, tak vězte, že se jedná o pozemky pod Zedníčkovým a pod masnou směrem do lesoparku, k Březinovým a Grabovským. Po bocích limitované sklepní uličkou v lesoparku a na druhé straně sklepní uličkou na návrší Tanzberg. Pro lepší orientaci připojuji satelitní snímek.


Návrh zadání územního plánu obce Božice vypadá takto:


















Žádné komentáře:

Okomentovat