sobota 4. března 2017

Božičtí krasavci a teplotní rekord

Dnešní sluníčko mělo určitě svůj nezanedbatelný podíl na tom, že bylo všechno nějaké hezčí a radostnější. A tak jsem vybral pár snímků věcí, které mě v Božicích v sobotu 4.3.2017 zaujaly. Myslím, že se nemáme za co stydět. Ba právě naopak.


Snoubí se tady historie, dokonce bych řekl respekt k historii, žhavá současnost i pěkné retro v podobě malého vozíku. Cihly s kolky jsou naši specialitou a k jejich cti nutno dodat, že vydrží teplo, zimu, slunce, mráz, déšť i sníh. To se těm socialistickým nepodaří ani omylem. Ty se dokonce občas rozpadnou i ve zdi.
Krásných božických staveb a stavebních prvků najdeme v Božicích docela dost. Budu jenom rád, když mi nějaké pošlete, rád je zveřejním.
P.S. Na jižní Moravě v sobotu 4. března 2017 padaly teplotní rekordy. V Dyjákovicích na Znojemsku se teplota vyšplhala dokonce přes 20 stupňů (Dyjákovice 20,4°C). Padl tak dosavadní rekord z roku 1998. Podobně bylo i u nás v Božicích. Jaro je tady!

Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/na-jizni-morave-padaly-teplotni-rekordy-namerili-i-vic-nez-dvacet-stupnu-20170304.html
                (lan)


















1 komentář:

  1. Dům na první fotce je opravdu historický a patřil ještě s Tulipánkou a bývalou starou Mateřskou školou v Božicích (v ulici kde bydleli Viternovi, Kašpárkovi, atd..) patřil do vlastnictví rodu von Thavon a tato hraběnka přesvědčovala majitele toho domu,aby se s ní odstěhoval do Rakouska.On bohužel odmítl a dopadl, tak jak dopadl. Špatně... (me)

    OdpovědětVymazat