středa 8. března 2017

Chodníky do Božic ve všech směrech

Od Borotic u Žilíkových
Zcela nevídaná invaze nových nebo rekonstruovaných chodníků probíhá kolem všech příjezdových komunikací do Božic.


K nově budovanému chodníku od Míčovy zahrady k nádraží se minulý týden přidaly Závlahy Dyjákovice ve východní části Božic a rekonstruují zde chodník od paní Fojtíkové ("Koncovky") až ... sám nevím kam. Mohli by třeba až k božické Jednotě. No a tento týden začala firma Fňukal s výměnou klasické prefácké dlažby za zámkovou v západní části obce, od Žilíkových až tam, kde je možné chodník položit. Právě tady ale zřetelně vidíme, že zde zůstane nebezpečných cca 200 m, kde nelze chodník položit. Jinak tu starou betonovou dlaždici si můžete koupit - za korunu kus! Kdysi jsme takovou dlažbu tahali ze smeťáku za školou ZADARMO!
Jestli to takhle půjde dál, dojde brzy na to, že začneme budovat chodníky i tam, kde doposud nejsou a nikdy nebyly. Nejžhavější je to v zatáčce pod Hostincem u Kudličků a kolem domu paní Němečkové .... Já vím, pak je tam zahrada, a to už se bude muset řešit. Ministr Babiš navrhuje ve sporných případech silničních staveb lidové referendum! Když lid v referendu řekne, že chce, aby šel chodník přes něčí zahradu, tak by podle této (zvrácené?) logiky přes tuto zahradu šel! Tak to SORRY JAKO ...

                          (lan)

Vše na západě Křídlovic:







V Údolí lásky:



Cesta z Kolonie - východní část Božic:


Všichni věří, že tato nesmyslná vlnka při rekonstrukci zmizí ..


A snad se brzy dočkáme vyřešení velmi nebezpečného úseku v zatáčce pod Hostincem u Kudličků. Všichni vidíme, kudy musí malí školáci i maminky s dítky denně chodit. Bydlím tam, vím, o čem mluvím. Položit pár metrů dešťové kanalizace by snad neměl být tak velký problém:



...chodníček by měl pokračovat podél Němečkových a zahrad



Žádné komentáře:

Okomentovat