úterý 28. března 2017

Mráz přichází z Hradu

Komentovat kdejaký výrok prezidenta republiky M. Zemana je zbytečné a ani to na tento blog nepatří. Když se však jeho výrok dotýká v nějaké míře i Božic, asi to sem patří. Otřel se v neděli docela nevybíravě o hnutí STAN (Starostové a nezávislí), za něž v krajských volbách 2016 kandidoval i božický starosta Karel Hala.


"Vůbec by mně nebylo líto, kdyby z parlamentu zmizel STAN, protože ho osobně pokládám za podvodnický spolek,“ prohlásil v neděli 26.3.2017 na Frekvenci 1 Zeman.
Myslet si samozřejmě o různých hnutích můžeme, co chceme. Zavání však velmi falešným tónem Zemanova podpora hnutí ANO na straně jedné a nenávistné hodnocení hnutí Starostů a nezávislých na straně druhé. 
Náš starosta Karel Hala stavěl vždycky na své nezávislosti, nestrannosti a otevřeném férovém jednání podobně jako stovky dalších starostů, zvláště těch venkovských. Tito starostové se věnují skutečné komunální politice každodenním stykem s občany a musí pro ně být pohrdlivé a urážející vyjádření prezidenta Zemana velkým zklamáním. Miloš Zeman jako reprezentant "pražské kavárny" urazil nás z "venkovské hospody", to je fakt. A dovysvětlovat může hradní mluvčí J. Ovčáček, co chce a jak chce. Prohlásit o někom, že je podvodník, je hodně silná káva. I když je upražená v prostorách naší vlasti nejsymboličtějších, na Pražském hradě. O to víc to mrzí, o to víc z toho mrazí!

                           (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat