neděle 26. března 2017

Zbrusu nový chodník ano, ale s otazníčkem

Vlevo za obrubníkem vznikne chodník.
Zbrusu nový. Ten stávající už nelze
používat, naráží na vysoký obrubník
kolem silnice
Jak jsme byli v odpovědi na dotaz informováni na čtvrtečním kulatém stole, bude od Míčových (Bagoňových) podél bytovky č. 403 a podél zahrady a předzahrádky u bývalé české státní menšinové školy (dnes ZUŠ) až ke křižovatce vybudován zbrusu nový chodník! To je fakt výborná zpráva.


Trošku mě však zarazila pozdější víkendová informace, že stávající chodník u bytovky č. 403 je prý nelegální a že vlastně neexistuje a že si ho tam snad někdo vybudoval sám z vlastního rozmaru! Jak se říká načerno! Tak to teda určitě nikoliv. Jelikož jsme v jejich počátcích na bytovce č. 403 několik let bydleli, vím, že chodník tam tehdy vybudovala obec Božice a byl zcela legální. Byl legální do roku 1981 do roku 2016, kdy se prý podle projektu na kruhový objezd, silnici směr Hrádek a most před Příční potok v Údolí lásky stal ilegálním!!! Důvod: takový chodník prý nesmí ústit do nové komunikace na silnici II/397 směr Hrádek a v projektu se s ním nepočítá! Bude tedy odstraněn???!!! Pokud nebude, postrádá takové rozhodnutí logiku. Tu bychom ovšem marně hledali i řadě dalších detailů tohoto projektu!
Doopravdy nás všechny začíná čím dál tím víc zajímat osoba projektanta tohoto grandiózního díla! Takže nový chodník kolem staré školy ano, ten tam měl být položen už v těch letech 1980 - 1981, ale nikdo netvrďte, že je tam ten současný ilegální! SORRY JAKO!!!!

                                                             (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat