středa 24. května 2017

Co bude uprostřed kruhového objezdu?

Pomalu ale jistě se blíží termín, kdy bude k užívání oficiálně předána stavba okružní křižovatky v Božicích. Už teď ji nějaký týden testujeme, pomalu přibývá bezpečnostních prvků a probíhají dokončovací práce.


Jezdit se tudy dá, akce jako celek se podařila, Božice získaly velmi výrazný stavební i vzhledový prvek, škarohlídi a nepřejícníci mohou akorát tak zatlačit slzu v oku a zatnout pěst a my ostatní se můžeme těšit a radovat.
Výrazně se zlepšila bezpečnost provozu, zvláště pak všech, kteří využívají zdejší autobusovou zastávku. Ta nová je na bezpečnějším místě a díky obci je i větší a prostornější. Dobře řešené jsou místa pro přecházení a výborné je osvětlení celého prostoru. Po dokončení všech prací získají Božice skutečně moderní náves. Kdybychom byli městys nebo město, tak bychom se mohli pyšnit krásným náměstím. Na to si však ještě nějaký rok počkáme!
Jediné, co zatím stále nevím, je to, co bude nakonec uprostřed kruhového objezdu. Zcela záměrně se nikde nikoho neptám a čekám, kdy se ve veřejném prostoru objeví informace sdělující, co tedy uprostřed našeho kruháku bude. V anketě vítězila zeleň, tak to tak asi bude. Když budou zvoleny vhodné rostliny a bude pečlivě udržovaná, tak to asi bude nejvhodnější řešení. Jako zastánce hodin, však nemůžu jásat a chválit tak upřímně a od srdce, bylo by to pokrytecké. Dosud jsem neslyšel žádné relevantní argumenty, proč by tam ty hodiny být nemohly, když mohou stát v Brně na jedné z nejrušnějších křižovatek? :-)

             (lan)

3 komentáře:

  1. Tak se prý dočkáme hodin a teploměru v okruhaku. ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak vida, že to bude pěkné a ještě k tomu užitečné. :-). Chci věřit, že to bude pravda.

      Vymazat
  2. Před nedávnem jsem se vrátila z vyprahlé jižní Francie a byla uchvácena tamními kruhovými objezdy, které byly svou krásou a nápaditostí až provozu nebezpečné :) Každá obec jej měla jiný - někde různé sochy, kované moderní skulptury, malý park se vzrostlými stromy, jinde tématicky minivinohrad s malým kamenným domkem nebo sud na víno uprostřed zeleně a mnohé jiné. Vždy šlo o promyšlený koncept a pomalu umělecké dílo. A pak se člověk vrátí domů a vidí tady ty kruháče s naházeným kamením či digitálními hodinami. Jsem zvědavá, jak nás kruháč dopadne, moc šancí ale tomu, že to bude i pěkné, nedávám. S pozdravem Lenka J.

    OdpovědětVymazat