středa 10. května 2017

Financování našeho fotbalu v ohrožení

Včerejší rozhodnutí odstupující ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřiny Valachové (ČSSD) pozastavit vyplácení všech dotací určených pro fotbal je vážným krokem, který okamžitě znejistil všechny fotbalové funkcionáře od první ligy po poslední soutěž tzv. pralesní ligy.


Těmi pozastavenými dotacemi jsou totiž i peníze, které všechny fotbalové oddíly očekávají od FAČRu jako "vratku" za odvedené členské příspěvky. I v případě TJ Sokol Božice se jedná o pár desítek tisíc.
A jistě všichni tušíme, jakým směrem by se to ubíralo, pokud bude vazebně stíhaný šéf FAČRu Pelta obviněn a posléze souzen. Podobným jako "Pošta Partner"...
I v tomto případě se ukazuje, že "bafuňáři" jsou lidé bez skrupulí, kteří se cítí - zaštítěni tou správnou politickou stranou - neprůstřelní a nezničitelní! Taky se ukazuje, že není pravdou obecně přijímané tvrzení, že ti, co už mají moc (majetku i funkcí), přece nebudou svých pozic zneužívat a přihrávat si "malé domů". Spíš tady platí to okřídlené Babišovo: "Všetci kradnú!"

Jak to teď bude s financováním fotbalu, nikdo neví. Na druhou stranu se všichni utěšují, že si to přece před podzimními volbami nebude chtít nikdo s voliči rozházet. A fotbalová rodina, to hezkých pár set tisíc voličů (počet členů FAČR k 31.12.2016 byl 329 000).

      (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat