pátek 12. května 2017

Mizející staré Božice a aukce na park

Čas nezastavíme a staré budovy, které dosloužily nebo nemají využití a jejich sanace by byla velmi nákladná, mizí z ulic naší obce. Už víc než týden tak máme otevřený nikdy předtím nevídaný pohled na vilu v Zámlýní.


Noví majitelé vily Holých (původně Schneiderovy vily) totiž odstranili starou stodolu, která ještě vloni sloužila jako prodejna stavebnin. Stejně tak zmizela před měsícem jedna zchátralá chalupa v Božicích "na Mackovské", jeden z nejstarších božických domů ve směru na Kolonii a před očima mizí jedna chalupa v Křídlovicích "na Čimperku".
Podobný osud zcela nepochybně čeká bývalý "zájezdní hostinec" alias chlív u bývalého mlýnského náhonu v Zámlýní a opuštěnou stodolu vedle prodejny Jednoty v Božicích. Když ji teda obec nechce prodat vážnému serioznímu zájemci ...









                            
Jinak se hledá zájemce o koupi parcely č. 8206 o výměře 750 m2, což je veřejné prostranství - park v blízkosti obecního sklepa s kládovým lisem. Vyhlášená minimální kupní cena činí 62 600,- Kč. Aukce proběhne formou podávání nabídek do 9.6.2017 do 11 hodin a koná se bezprostředně po ukončení otevírání obálek s nabídkami. Podrobnosti najdete na webu obce Božice.



Pokračuje budování chodníků, jak v obci ke zdravotnímu středisku (k bývalému panskému domu a později taky božické radnici), tak od Míčových až na most v Údolí lásky.





A taky elektrická přípojka se sklepům ve sklepní uličce u Borotic.




A ještě něco z božického školství:
V pondělí 15. května 2017 v době od 8:00 do 12:00 proběhne v I. a II. MŠ zápis dětí. Od 1. září 2017 bude pro děti od 5 let docházka do MŠ povinná.
Rodiče si s sebou vezmou: rodný list dítěte a občanský průkaz


                      (lan)

1 komentář:

  1. E.ON oznamuje, že z důvodu plánovaných prací na distribuční soustavě bude přerušena dodávka elektrické energie ve středu 17. května 2017 od 7:15 do 16:30 v části obce Božice napájené z trafostanice České Křídlovice – mlýn, České Křídlovice a Domov (dříve domov důchodců).

    OdpovědětVymazat