středa 24. května 2017

Páteční večerní havárie v Božicích. Zraněný řidič nadýchal 1,83 promile (akt.)

Fiat Bravo na božické Barabě
V kopci zvaném Baraba, kdysi dávno Teichtlberg (nad rybníky) došlo včera večer před půl desátou k havárii. Detaily nevím, pouze údaje z policejní svodky. Pro místní (ne)znalce upřesním, že to je při výjezdu za mostem v Údolí lásky směrem na Božice.

Tam se píše, že 19.5.2017 ve 21:35 h došlo na silnici 397 v obci Božice, okres Znojmo k havárii osobního auta. Havárie byla se zraněním. Její následky byly odstraněny do půlnoci a na silnici zůstaly pouze zelené šrafy.
V pondělním reportu znojemské policie se uvádí trošku víc:
 V pátek v noci jsme vyjížděli k dopravní nehodě u obce Božice. O půl desáté tam havaroval čtyřicetiletý muž ze Znojemska, který řídil osobní vůz Fiat Bravo. Zřejmě se nevěnoval plně řízení a při projíždění pravotočivé zatáčky vjel do silničního příkopu, kde se auto převrátilo na střechu. Muž podle prvotních informací vyvázl s lehkým zraněním a krátce po kolizi nadýchal 1,83 promile alkoholu. Dále jsme zjistili, že má platnou blokaci řidičského oprávnění a motorová vozidla nesmí řídit do června příštího roku. Havarovaný vůz si na místě převzala majitelka. Protiprávním jednáním muže se budeme dále zabývat.
por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 22. května 2017
    (lan)





1 komentář: