sobota 15. července 2017

6. kolo hasičské ligy ovládla Police a Miroslav B

Vedoucí družstvo průběžného pořadí znojemské hasičské ligy v požárním útoku hasiči Police (okr. Třebíč) a "B" tým Miroslavi kralovali sobotním pohárovým závodům. 11 celků mezi muži a 5 mezi ženami se muselo vyrovnat s méně příznivým počasím, ale stejně jako pořadatelé z SDH Božice zvládli vše na jedničku.


Rozhodcovský tým vedený Janem Březinou zvládal rovněž vše bez větších problémů (snad jenom starty na začátku soutěže mužů potrápily celek Pravic), nějaký šrám se taky objevil, ale celkově lze konstatovat, že soutěž probíhala plynule, bez zdržení a ve 12:30 h už startující týmy mířily k domovu.
Zahájení provedl starosta SDH Božice Jan Szabó st. a starosta obce Božice Karel Hala (soutěžilo se současně O pohár starosty obce).
Jednokolový systém, který se od letoška praktikuje v závodech hasičské ligy, se někomu tak úplně nelíbí (není možnost opravit nezdařený první útok), na druhou stranu, ani ve formuli jedna si nemůžete dát dva pokusy :-(. Pro pořadatele i účastníky to jednu výhodu má: závody jsou časově přijatelnější a tudíž i méně únavné.Ale to je všechno věc názoru.
Mezi muži se pozornost upínala na přední týmy ligy, a to Polici, Mikulovice, Dobřínsko a Jezeřany- Maršovice. Zatímco Police a Mikulovice roli favoritů potvrdily, musely se další týmy tentokrát sklonit před výkonem Chvalovic. Příjemným překvapením pak byl výkon Újezdu. Ptal jsem se, jak je možné, že v takové malé vesnici na pomezí Znojemska a Třebíčska dají do kopy tak kvalitní mužstvo. Odpověď byla jasná: Máme dva kluky ze sousedních Přešovic (okr. Třebíč) a jednoho z Běhařovic ...  Ostatně i naše hasičky jsou od dob dorosteneckého družstva složeny z děvčat Božic a Borotic. Už je to jako ve fotbale, kde se taky do týmů začleňují hráči z okolí odjakživa. Osobně mě překvapila účast hasičů z Moutnic (okr. Brno-venkov) a ještě víc mě potěšilo, že mezi nimi byli i někteří mí bývalí žáci ...
Naše děvčata zahajovala soutěž žen a nasadila svým časem solidně vysokou laťku. Škoda jen několikasekundového čekání na sestřelení pravého terče ... Překonaly je až hasičky z "B " týmu Miroslavi, které startovaly jako poslední. Jejich výkon byl bezchybný. Z druhého místa jsme však měli všichni radost a výkon našich hasiček jsme odměnili velkým potleskem.
Výsledkové tabule uvádím ve fotogalerii a celkový stav ligy sem doplním, až bude zveřejněn na stránkách OSH Znojmo.
Pořadatelům z SDH Božice patří velký dík za uspořádání. Chtěl jsem původně uvádět jmenovitě, ale chlapů a děvčat bylo tolik, že bych určitě na někoho zapomněl, a to by mrzelo dotyčné i mě. Většinu však najdete na některé z fotografií z páteční přípravy i dnešního soutěžního dne. A poděkování  patří taky fotbalistům, že dali k dispozici hřiště. Přeci jenom je to tady nahoře "jiná štábní kultura", především díky technickému zázemí. Hasiči zajišťující občerstvení na hřišti zůstali, neboť za chvíli začíná první přípravný fotbalový zápas Božice A - Siebenhirten (Rakousko) a hráči i návštěvníci budou mít občerstvení z hasičských zdrojů. A poděkování patří i obci Božice, která upravila prostory pro parkování a i jinak zajišťovala součinnost pro hladký průběh dnešního sportovního dne.

                                       (lan)


















































































Žádné komentáře:

Okomentovat