pátek 21. července 2017

Hodně se bouralo, nakonec jeli naši hasiči hasit pole

Kdo by si myslel, že se tento víkend obejde bez výjezdu našich hasičů a že se budou moci v klidu připravovat na zítřejší fotbalový turnaj na Škárkovce, ten se hluboce, ale opravdu hluboce mýlí.
Zrovna jsem dovezl vnučky na prázdniny, když jsem zaslechl sirénu a brzy na to sirénu našeho hasičského vozidla. Hořelo pole od Hrádku směrem na Křídlůvky, cca 200 m.


Už dopoledne jsme vnímali zvýšený ruch na silnici od Lechovic a Borotic. Bylo to opatření policie kvůli těžké havárii u Čejkovic a v Lechovicích u Bulíčkových odkláněli dopravu od Znojma na Borotice a Božice. Sám jsem tudy projížděl, ale v opačném směru, takže jsem se nejen potkával s nadměrnými vozidly jedoucími přes Borotice (to je na těch borotických silnicích vždycky zážitek) a pak jsem se řídil pokyny policisty na křižovatce v Lechovicích.

Včerejší havarované vozidlo za Břežany směrem na Lopatov jsem už ve fotografii přiblížil včera večer. Fotky jsem pořídil sám, jelikož jsem tudy odpoledne projížděl.

Píše se o tom v Deníku:
S dopravními komplikacemi museli počítat všichni řidiči, kteří cestovali v pátek ráno ze Znojma směrem na Brno. Na silnici I/53 za Lechovicemi u Čejkovic se kolem šesté hodiny ranní srazila dvě osobní auta a autobus.
"Řidič opelu jel ve směru od Znojma na Brno. Předjížděl autobus v místech, kde to předpisy nedovolují. Čelně se střetl se Škodou Octavia," sdělil policejní mluvčí Petr Zámečník. Viník nehody vyvázl s lehkým zraněním, řidiče škodovky museli vyprostit hasiči. Vrtulník záchranné služby ho transportoval do brněnské nemocnice. Řidič autobusu i všech sedmnáct cestujících vyvázli bez zranění. "Dechové zkoušky řidiče opelu i autobusu byly negativní, vážně zraněný řidič se podrobil odebrání vzorku krve na zjištění alkoholu," dodal Zámečník. Po dobu vyšetřování nehody byla silnice uzavřená.
O velkém štěstí může mluvit jednadvacetiletá řidička, která havarovala v pátek dopoledne v Křídlůvkách. Podle předběžných informací vyvázla s lehkým zraněním. "Řidička seatu z nezjištěných příčin sjela ze silnice. Dechové zkoušky byly negativní," řekl k nehodě mluvčí policistů Zámečník.
Podobnou nepříjemnou zkušenost má za sebou devatenáctiletá řidička, která havarovala ve středu ráno v Břežanech. Sjela ze silnice a narazila do mostku. Také příčiny a okolnosti této havárie šetří dopravní policisté.
                                              (lan)
... u Čejkovic. Viník nehody je na střeše. Vážně zraněný jel
správně, jak měl ...
... u Břežan. Zatím nikdo neví proč vozidlo narazilo do mostku




Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/ridic-spatne-predjizdel-po-celni-srazce-pro-zraneneho-priletel-vrtulnik-20170721.html#vice

Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/ridic-spatne-predjizdel-po-celni-srazce-pro-zraneneho-priletel-vrtulnik-20170721.html#vice

Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/ridic-spatne-predjizdel-po-celni-srazce-pro-zraneneho-priletel-vrtulnik-20170721.html#vice

Žádné komentáře:

Okomentovat