středa 13. září 2017

Jaké informace o Božicích nám chybějí?

Anketní otázka Co se mi nejvíc líbí v Božicích ukázala na určitém vzorku občanů jejich motivaci pro spokojený život v naší obci.


Řekl bych, že celkový výsledek překvapil (a to nemile) pouze v jediném bodě, a to v otázce informovanosti občanů. Je to zjištění nejen překvapivé, ale ukazuje i to, že se něco nedělá tok dobře, jak by se mohlo, a k čemu jsou vytvořeny velmi dobré podmínky i předpoklady.
O životě v naší obci informuje tolik médií, že by nám to mohla závidět i mnohá daleko větší sídla a řada měst. Něco se však asi nedělá tak, jak by si občané přáli a co by ocenili.
Jenom letmou  rekapitulaci základních informačních zdrojů:
Tištěné i webové Noviny Niva - 3x ročně
Tištěný i webový Božický zpravodaj - 6x ročně zdarma do každé božické rodiny
Webové stránky obce Božice i s facebookem
Pravidelné každodenní hlášení obecního rozhlasu
Školní občasník SALÁT v tištěné i webové verzi
Velké množství různých webových stránek a blogů, facebookových profilů o Božicích, které by měly dostatečně pokrýt informovanost božických občanů v různých detailech. Webové stránky má škola (slouží i mažoretkách a florbalu), Domov Božice, Družstvo božických vinařů (i s facebookem), Mlékárna Klíč a řada dalších skupin, firem i jednotlivců. Přesto to zjevně občanům ke spokojenosti s informovaností nestačí, nebo lépe řečeno jim v těchto médiích něco chybí. K částečnému zjištění CO NÁM CHYBÍ O BOŽICÍCH bude sloužit i nová anketní otázka. "Zaškrtnout" můžete i více možností.

                                          (lan)

Přihlásíme ho do soutěže Strom roku?
 Následující snímky jsem pořídil 30.6.2017 těsně po 21 hodině z naší ulice průhledem mezi ořechem u dílny a domy Novotných a Němečkových. Nádhera, co říkáte?





Žádné komentáře:

Okomentovat