pondělí 4. září 2017

Pervitin za volantem v Božicích

"V noci ze čtvrtka na pátek jsme na jednom místě v obci Božice přistihli dva řidiče, kteří před jízdou užili pervitin. První případ jsme zjistili o půl jedenácté, když jsme ke kontrole zastavili osobní vozidlo Seat Leon. Za volantem seděl třiadvacetiletý mladík ze Znojemska.," uvádí v policejní zprávě mluvčí znojemské Policie.


Předložil pouze doklady k vozidlu a řidičský průkaz prý zapomněl doma. Z evidence řidičů jsme však zjistili, že oprávnění k řízení osobních aut vůbec nevlastní. Potom jsme muže vyzvali k provedení dechové zkoušky na zjištění požití alkoholu před jízdou. Vzhledem k tomu, že byla negativní a mladíkovo chování na první pohled jevilo užití nějakých návykových látek, podrobil se i testu na přítomnost drog v těle. Výsledek prokázal užití pervitinu a to mladý muž také potvrdil. 
Ve vozidle s ním cestoval ještě jeden muž a ten byl zároveň i majitelem Seatu Leon. Aby na kamaráda nemusel po dobu dokumentování jeho protiprávního jednání na místě čekat, zatím s autem odjel. Za půl hodiny se vrátil a i on se začal chovat podezřele. Řidičský průkaz sice předložil, ale jinak probíhalo vše naprosto stejně. Dechová zkouška negativní a test na drogy pozitivní na pervitin. Oba užití této návykové látky potvrdili a oba také odmítli lékařské vyšetření. Jejich protiprávní jednání oznámíme na Městský úřad Znojmo. Nyní musí počítat s pokutou i zákazem činnosti.
                                                                                                 por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, 1. září 2017

Žádné komentáře:

Okomentovat