neděle 10. září 2017

Tak se píská v kraji!

Vlevo petřínský hráč Radek Fila, v bolesti
vážně zraněný ležící náš hráč Jara Jandásek
Dnešní zápas nebyl vůbec jednoduchý. Kvalitní soupeř ze Starého Petřína byl zárukou dobrého fotbalu a do poslední chvíle utajení rozhodčí - KR - měli být zárukou kvalitního rozhodování. To první se naplnilo beze zbytku, to druhé bohužel nikoliv. Všichni - i soupeř - se shodují na tom, že hlavní sudí dnešní zápas svým výkonem ovlivnil! Punktum!!!"
OP: Božice - St. Petřín 2:2 (0:0). Naše branky dali Kamil Kalina a Robert Lysák.


"Už víš, o čem budeš dneska psát?", dotazovali se mě všichni, kdo byli dneska na nervním fotbalovém utkání Božice - St. Petřín. Vím, ale pro úplnost se ještě podívám na to, co jsem stihl nafotit. Každopádně se na vývoji dnešního zápasu podepsala 8´, v níž došlo k vážnému zranění našeho hráče Jaromíra Jandáska, které nechal hlavní rozhodčí Jan Vařacha bez rozřešení! A i přes  argumenty asistenta Vladana Vodáka i bez potrestání. Všechno nejlíp ví hlavní aktér události, hráč Starého Petřína č. 3 Radek Fila, který naprosto nesportovním, hrubým faulem (šlápnutím na soupeře) vážně zranil našeho hráče Jaromíra Jandáska! Zápas byl nejdříve na 3´ a posléze na dalších 13´ přerušen, protože pro našeho vážně zraněného hráče musela přijet Zdravotnická záchranná služba!!! Přes tento vývoj situace zůstal hlavní sudí neoblomný ve svém původním verdiktu - a neudělil žádný trest!!! S odjíždějícím Jarou Jandáskem jsme se rozloučili potleskem a přáním rychlého uzdravení (nejde ani tak o fotbal, ale o práci!) a čekali jsme na verdikt rozhodčího! Nedočkali jsme se ničeho! Přitom to měla být červená jak vyšitá! A určitě by byl na hřišti klid a pořádek.

P.S. Jara Jandásek byl uspán, naložen, odvezen, ve znojemské nemocnici ošetřen - vyhozené koleno jako důsledek naprosto bezohledného zákroku (šlápnutí) hráče č. 3 Radka Fily ze Starého Petřína - zafixován, odvezen domů - a v úterý jde do nemocnice na další vyšetření, které rozhodne, co bude dál!!! Na to, co bude dál netrpělivě čekáme všichni. Hrozí nejen pochroumané koleno, ale i poškozené kolenní vazy atd. A čekáme taky na verdikt! A taky čekáme na vyjádření vedení fotbalového oddílu TJ Družstevník Starý Petřín a hlavně na vyjádření hlavního aktéra celého incidentu, hráče číslo 3 Radka Fily! Jen on sám ví, co udělal. Kdyby měl smysl pro fair play, určitě by se chlapsky přiznal a přijal třeba i dodatečný trest. Takhle ho bude nesmyslně tvrdý a bezohledný zákrok strašit po celou jeho fotbalovou kariéru!!! Ne-li déle!!!

Bohužel to dneska  nebylo všechno. Běžela nějaká 86´. Byli jsme v gólové šanci ve vápně, při níž byl sražen náš hráč (nevím který), ale píšťalka hlavního sudího zůstala němá! Bleskový protiútok zastavil napružený Kamil (napružený z té nespravedlnosti, že zákrok na našeho hráče v soupeřově vápně nebyl odpískán - foto nemám), tak že na kluzkém trávníku zajel do míče a souběžně s tím i do hráče, který na něho padl - a vyhodil našemu Kamilovi rameno! Je to patrné i na fotografii, jak k zákroku došlo. Verdikt hlavního sudího byl jasný: Kamilovi žlutá karta a proti nám přímý kop!!! Bolestí svíjející se Kamil odstoupil ze hry a odjel do nemocnice s vyhozeným ramenem! Bližší informace momentálně nemám!!! Jenom všichni doufáme, že to nebude vážnější, než to v první chvíli vypadalo! Neodpískaná penalta (pro nás), žlutá karta (pro nás), náš vážně zraněný hráč Kamil, přímý kop (proti nám) a vyrovnávací soupeřova branka!!! Co dodat???

Klidně pište. Ale slušně.

P.S. Report ze zápasu a branky až zítra.
                                      (lan)

Hlavní aktér situace z 8´: hráč St.
Petřína č. 3 Radek Fila




Jara odvážený do nemocnice ...

... akce Petřína v 86´




Kamil (v černém) ve skluzu zasahuje míč. Přes něj - a na něj
padá hráč Petřína




... končí vážným zraněním našeho stopera Kamila


22 komentářů:

  1. Bohužel se tak Starý Petřín, resp. někteří jeho hráči, prezentují každý zápas...dá se říct, že co zápas, tak červená karta, hrubé, agresivní a zákeřné jednání (pro hráče Petřína a jeho fanoušky zcela normální)...měli by se nad sebou zamyslet. PS: Oběma domácím zraněným hráčům přeji brzké uzdravení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdo jsi, co jsi v životě pro fotbal udělal, jak a kde se aktivně podílíš na chodu klubu??? že si dovolíš takto nesmyslně hodnotit a soudit petřínský fotbal..??!!! anonymně plivat dokáže kdejaký ubožák... Radim Prukner

      Vymazat
    2. Ano,přesně jako v zápasech,agresivně a vulgárně...komentáře zástupců a fanoušků týmu Petřína jen potvrzují,jak hráči i fanoušci jejich týmu vystupují a jak jsou většinou ostatních týmů vnímáni!Prostě jedna velká ČERVENÁ karta!!!

      Vymazat
    3. jsi opravdu hrdina, takový Jirka Hrdina... nevím, co je na mém dotazu agresivní, vulgární a vlastně ani nevím, proč tady s takovými lidmi ztrácím čas.. naštvaný jsem pokaždé, když někdo anonymně pomluvačně hodnotí fotbal v Petříně..

      Vymazat
    4. No jo, za pravdu se každý zlobí...

      Vymazat
  2. dobrý den pane Nevrklo.. předně musím zmínit, že si vážím lidí, co se aktivně podílí na chodu jakéhokoliv spolku tím tak přispívá k určité kvalitě... takže respekt a obdiv.. rozhodně ale nemůžu souhlasit s Vaším komentem a "útokem" na Radka. Ano Radek fauloval, ale rozhodně to nebylo zákeřné prošlápnutí, jak zde píšete.. Poté co k faulu došlo (nakopnutí do stehenního svalu), váš hráč nešťastně došlápl a tím si poranil koleno... tento hráč, za celou dobu co ho znám (deset let), nikoho zákeřně nezranil.. ano hraje tvrdě, ale kdo dnes tvrdě nehrál.. a jestli se cítíte být poškozen naší vyrovnávací brankou, tak tomu už vůbec nerozumím a můžu si i myslet, že fotbalu nerozumíte.. míč jsem si pokopl a viděl jsem jak se na mě řítí se "zatměním" váš hráč, po 25 letech svého fotbalového působení, jsem svojí stojnou nohu lehce nazvedl (abych nebyl úmyslně zraněn) a doslova jsem byl sestřelen takovou intenzitou, že jsem svůj dopad nemohl ovlivnit a padl, bohužel, celou vahou na toho nešťastného hráče.. nevím co je patrné z fotografie (že jsem si nenechal třeba zlomit nohu...Ano už při dopadu jsem věděl, že je "zle"... jasná žlutá karta.. ano zbytečně vyhrocený zápas, který slušně řídilo zkušené trio rozhodčích.. proč zde nekomentujete třeba nechutné (podle mě hodně za hranou) chování vaších fanoušků.. kdy mě po onen posledním faulu vyhrožovali ze mě zabijou.. ("zabiju tě ty zmrde") konkrétně to byl váš hráč, který nehrál.. říkal jsem si, že to snad není možné.. proč Váš dnešní koment je tak jednostranný ...čím vás hlavní rozhodčí poškodil o kterém sporném zákroku, který měl být ohodnocen penaltou, mluvíte.. jaké vyjádření očekáváte..?? ano vždy je problém, když se v takovém zápase (fotbal, který se hraje pro radost) někdo zraní a musí být pak na neschopence.. ale fotbal je kontaktní sport a každý z nás vědomě podstupuje takovéto riziko..
    Radim Prukner

    OdpovědětVymazat
  3. Pane lane (ať jste kdokoliv), z vašeho emotivního článku mám dojem, že jsme na hřišti nic nepředvedli, úmyslně vám zranili dva hráče a ještě nás rozhodčí dotlačil k remíze. Přitom nic z toho pravda není. Mrzí nás zranění vašeho stopera, opravdu. Faul to od Radka byl a souhlasím, že měl dostat kartu. Ale žlutou!!! Nebylo to nic likvidačního, Radek ho prostě kopnul do stojné nohy a on pak ještě navíc špatně dopadl a odneslo to koleno. Bohužel to skončilo až příjezdem záchranky. Rozhodčí měl dát kartu (žlutou!) a nedal, to je chyba. Dal mu ji asi o 10 minut později za bezvýznamný faul a potom nám i domácím hráčům vysvětloval, že mu to dlužil za ten první a dává ji tedy dodatečně a omlouval se za to. Ale vy jste na hřišti nebyl, tak to ani nevíte. V každém případě nás to zranění mrzí, ale brutální faul na červenou to teda nebyl, spíš hloupá smůla, že skončil takovým zraněním. :-(
    Píšete o jakési penaltě pro vás. To myslíte vážně?! Vy jste snad asi špatně viděl, nic na penaltu tam nebylo, běžný souboj a divadelní pád domácího hráče. Ani sami domácí hráči penaltu nechtěli, protože to faul nebyl! Pokud jde o poslední gól, padl z přimáku po jasném faulu. Jestli byl na žlutou, to můžeme diskutovat, ale faul ano! A že byl sám faulující zraněný, za to si bohužel může sám, co měl asi podražený a padající hráč dělat???
    Možná můj komentář smažete, ale příště zkuste psát trošku bez emocí a objektivně. Jasně že je nepříjemné mít hráče a současně kamaráda v nemocnici, ale k fotbalu bohužel patří i zranění. Dávat sem fotky Radka, jak kdyby byl nějaký vrah, to je skoro trestuhodné! A zapomněl jste ještě napsat, že ta penalta proti vám byla vymyšlená!

    OdpovědětVymazat
  4. tak HR se už vyjádřil v zápise

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím všechny, kteří něco napsali. Pustil jsem všechny došlé diskuzní příspěvky, které jsem ráno měl v mailu. Musím připustit, že slovní chování některých našich fanoušků v pořádku nebylo. Podobně je to s faulem na Jaru Jandáska. Jen on a petřínský hráč ví co a jak se stalo. A podobně je to se sporným momentem v petřínském vápně v 86´. Ano, emoce s námi včera zacvičily, ale vidíte, že jsem otevřený vysvětlení. Rád si přečtu report z utkání na petřínských stránkách. (lan)

    OdpovědětVymazat
  6. Je zajímavé, že zranění hráči a dost červených karet patří do každého zápasu proti Petřínu. Fotbal je kontaktní, a to co predvadite vy je za hranou. Jste normální zvířata. A k faulu na žlutou kartu v 86'. Bozicky stoper bál jasné u balónu dřív. Jeho chyba že šel do skluzu, mohl to uhrát i ve stoje. Ale jasné vzal míč, možná až dokonce zadkem. Ve skluzu se dokonce k protihráči otočil bokem nebo zády, a ten pak prsa nej pouze přepadl. Faul určitě nebyl a ještě k tomu vymyšlená žlutá karta :(

    OdpovědětVymazat
  7. Chování vašich "fanoušků" opravdu nechutne, vulgárně napadat holky to je fakt hrdinský čin. Zvířata byly na tribuně!!!ne na hřišti.

    OdpovědětVymazat
  8. Když už se tady napadají naši fanoušči, tak u vás (u starého Petřína) to také není žádná sláva. Nadávat lidem do pi*í a do ku*ev mi přijde také moc. Nadávat zraněnému hráči do simulantů pak doslova mrknout na domácí fanoušky a vysmát se jim do obličeje? O chování fanoušků se VY vůbec nezmiňujte :)

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý den,
    je fakt nechutné, co diváci občas dokáží, ty nechutné nadávky, které fanoušci pokřikovali během utkání je fakt hnus. Jak mám potom vodit své děti na fotbal nebo je i k fotbalu vést, když se většina diváků chová jak nechutná bezmozková hovada, která mají IQ tykve. Co z dětí vyroste, když slyší, pokřiky jako: ty černá svině, zabiju tě, kurvo jedna apod. Jsme lidé a ne zvířata, proto by jsme měli jít našim dětem vzorem a ne se chovat, tak jak bylo během zápasu. Já osobně fandil domácím, ale dokáži mít nadhled nad věc. Zranění Járy - smůla blbě došlápl. Tak ale přeci za to nezabiju rozhodčího. Ten to pak kompenzoval za malý faul a dal žlutou, aby zklidnil emoce. 86 min. - sražení hráče vůbec nebylo - to by se musela penalta pískat za každý kontakt. Závěrem - fotbal máte hrát pro zábavu a ne se hádat kvůli všemu, troška nadhledu na věc se vždy hodí a slušné chování je taky super!!!
    Zdraví Kango

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plně souhlasím s tímto komentářem! Je mi taky nepříjemně neustále upozorňovat rozvášněné fanoušky, aby se vyjadřovali slušně. Nejvíc mě to tentokrát mrzelo vůči petřínským bubenicím! To se stát nemělo. Spor o možnou penaltu v 86´: I velcí profíci padají ve vápně, aby si "vymodlili" penaltu! Nejde o to, jestli byl zákrok běžný nebo faul (nebo dokonce nebyl), ale jde o to, jak to vnímají aktéři na hřišti. A stoperovi Kamilovi to prostě zvýšilo tlak, který potom přetavil v nekompromisní obranný zákrok. Petřínský účastník akce to popsal myslím dost srozumitelně. Základní výzva směřuje k nám fanouškům: "Fandi, ale zůstaň člověkem!"

      Vymazat
  10. Ale co se dělo v Petříně na jaře už slušní fanoušci a hráči z Petřína neřeší. Bylo to úplně to stejné, ne-li ještě horší. Myslím tím vulgární urážení od domácích "fans". Obě strany si nemají co vyčítat. A co se týče zápasu, tak na stranu pana rozhodčího.....zahoď píšťalku a bež třeba chytat motýly na louku.

    OdpovědětVymazat
  11. Dobrý den,děkujeme za omluvu pro fanoušky Starého Petřína. Nejsme rozhodně svatoušci a občas nám to též uletí( mluvím za hlavní fans s bubnama).Většina fanoušků z Božic by měla při vstupu dostávat brožurku,kde jsou napsána fotbalová pravidla. Byl začátek zápasu to co se ozývalo za našimi zády,to bylo opravdu úsměvné.První poločas jsme měli klidné reakce,ale pak se to už nedalo vydržet.K fotbalovému výkonu se pěkně vyjádřil Radim a plně souhlasíme.To že Petřínu je v každém zápase znatelně dáno najevo,že není v okrese vítán,to už bohužel víme. Jednou je rozhodčí objektivní a už se na nás háže všechna špína.(jak smutné).Za použitá sprostá slova,která byla vykřiknuta určitým osobám se též omlouváme,ale jak se do lesa volá ...bohužel.Na některé bylo i škoda plýtvat slovy. Doufám,že v dalším utkání bude lepší atmosféra ��

    OdpovědětVymazat
  12. Nestraně, znám oba tábory a několikrát jsem byl účastníkem právě souboje těchto oddílů a můj názor je asi takový :

    St. Petřín se začíná co do úrovně zvedat a je to určitě zásluha pana Pruknera, ale bohužel to mužstvo má ještě pořád několik problematických hráčů a pan Fila je s panem Parůžkem hlavní eso. Několikrát jsem jej viděl, jak utajeně před zraky sudího (jako stoper bez problemu) kope a a snaží se provokovat soupeře. Co zákrok to karta, prostě pohyb nahrazuje brutalitou ne tvrdostí, ale brutalitou, tedy zastrašit a nejlépe, aby hráč nedohrál. Jinak fanoušci to je problém všude nejen v Petříně. Brečet že Petřínu ubližuje rozhodčí je nesmysl, ten je posraný, jenom vidí značku Petřína a to je plus fanouškům, dokáží jej zastrašit a ten rávě naopak připískává Petřínu.

    Božice: silný vyspělý tým, kvalitně doplňovaný každý rok. Hráči by mohly být trochu víc nad věcí, všechno řeší jako křivdu. Někdy neudrží nervy na uzdě, ale není tam typický problémový a zákeřný hráč, spíš mírně .....

    Je to pouze pohled zkušeného matadora....

    OdpovědětVymazat
  13. Petřín moc neznám,ale pan Prukner je osobností,která by byla ozdobou každého týmu.Vykřesat z mužstva ze Zajordání takový tým,klobouk dolů,pane Pruknere.Zkušený matador má pravdu i ty tečky každý raz dva doplní.Božice mají určitě dobře budovaný tým a každý kdo sleduje fotbalové dění,ví že je to velká systematická práce pana Pavelčíka.Co přišel do Božic,je to jiný mančaft,jen to větší sebevědomí mu ještě chybí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak to vypadá se zraněnýma hráčema???

      Vymazat
  14. Před chvílí jsem to byl na tréninku zjišťovat: Jara jde zítra na operaci - koleno, kolenní vazy! Myslíme na něho!!! Ke Kamilovi bližší nevím, ale vyhozené rameno ho vyřazuje z nejbližších zápasů! Kluci jsou připraveni za ně bojovat s maximálním nasazením!!! K zákrokům říkají: ten první od p.Fily byl likvidační, ke Kamilovi to vnímají podobně. Nejdříve byl zasažen míč... Je to patrné i z fotografie, i když je focená přes zábradlí. Petřínský hráč do toho prý šel taky zbytečně ostře! Říkají, že kopat proti nám se nemělo, že i petřínský trenér (nebo vedoucí?) se tomuto rozhodnutí divil!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jara je po operaci (vazy, meniskus), půlroku se na míč nepodívá, a Kamil si nejmíň měsíc rovněž nezahraje. Před chvíli dostala Plzeň branku z penalty za faul, který i podle opakovaných záběrů a komentáře komentátora nebyl. Ale rozhodčí rozhodl, že byl ... Úplně stejná situace jako v u nás před druhou brankou po Kamilově zákroku!!! Taky se kopalo, a taky padla branka ...

      Vymazat
  15. Když jsem včera večer (9.10.) v televizi sledoval kvalifikační zápas Ukrajina - Chorvatsko, musím svoje hodně přísné a emotivně zabarvené hodnocení našeho zápasu se Starým Petřínem významně zmírnit. To, co sudí v tom mezinárodním utkání pustil, by v našich podmínkách bylo nemyslitelné. A přitom šlo o hodně (o postup do baráže) a hráči i diváci to brali. A to se hrálo na horké půdě v Kijevě. Naše zranění patří do galerie těch smolných a nás bohužel na zbytek podzimu významně oslabila. Kamil už by to nejraději zkusil, Jaru můžeme na každém domácím zápase vidět s berlemi.

    OdpovědětVymazat