pátek 15. září 2017

Zbytečný požár v Břežanech (akt.)

Včerejší pozdně odpolední poplach byl vyvolán požárem na skládce smetí v Břežanech. Na likvidaci se podíleli i hasiči SDH Božice.


Podle údajů HZS se jednalo o odpad po pálení a nevznikla žádná materiální škoda. Poplach byl vyhlášen před pátou, ve čtvrt na šest byl lokalizován a o půl šesté zlikvidován. Požár byl uhašen vysokotlakými proudy jednotkami PS Hrušovany n. Jev., SDH Božice, SDH Drnholec a SDH Břežany.

Člen zásahové jednotky SDH Božice doplňuje: Požár byl rychle uhašen i díky pohotové reakci SDH Břežany, kteří přistavili bagr na rozhrabání skládky a civilní cisternu na hašení. Ovšem při odjezdu z místa události jednotka PS Hrušovany nad Jevišovkou zapadla na rozmočené cestě přes pole a museli jsme je vytahovat. Pár foto zde: http://hasicibozice.rajce.idnes.cz/14.9.2017_Pozar_Brezany_-_vytahovani_CAS_15_MAN/ 

Materiální škoda sice nevznikla, přesto je velmi zarážející, že někdo pálí odpad v době, kdy je celorepublikově vyhlášena výstraha pro kraj Vysočina a Jihomoravský kraj silného větru. Takže asi bez postihu tento ohýnek nezůstane. Neměl by zůstat.

P.S. Dodatek ze zastupitelstva: Ve chvíli, kdy se hasiči vraceli z této akce, informoval starosta obce Karel Hala na zasedání zastupitelstva, že se již pracuje na zakoupení nového dopravního vozidla pro hasiče.
        (lan)






2 komentáře:

  1. Požár byl rychle uhašen i díky pohotové reakci SDH Břežany, kteří přistavili bagr na rozhrabání skládky a civilní cisternu na hašení. Ovšem při odjezdu z místa události jednotka PS Hrušovany nad Jevišovkou zapadla na rozmočené cestě přes pole a museli jsme je vytahovat. Pár foto zde: http://hasicibozice.rajce.idnes.cz/14.9.2017_Pozar_Brezany_-_vytahovani_CAS_15_MAN/

    OdpovědětVymazat
  2. Při pátečním odpolední požáru kuchyňské linky v Litobratřicích naši hasiči nezasahovali. Byli tam trojí profíci a SDH Miroslav, Drnholec a Litobratřice.

    OdpovědětVymazat