čtvrtek 9. listopadu 2017

Božické téma: Ekologie. Naše nádherné akátové lesíky

Nedávné postesknutí nad oficiálními stránkami obce Božice bylo v jedné kategorii určitě nespravedlivé. Tou kategorií je téma ekologie. Tou se webové stránky obce zabývají průběžně a na nejkřiklavější případy se snaží poukazovat důsledně.


Dva příklady z tohoto týdne hovoří jistě za vše!

Za povšimnutí určitě stojí i fakt, že se k těmto negativním projevům našeho chování vůči naší krásné přírodě strhla poměrně bouřlivá a emotivní diskuze. Jirkovi Čadovi se nepochybně podařilo šťouchnout do vosího hnízda!!! Koho téma zajímá a zaujalo, ať se vyjádří na https://www.facebook.com/Bo%C5%BEice-581379235282936/?ref=hl
Můžeme se ptát, co s tím a můžeme se taky ptát, jestli jsme i v nedávné minulosti byli tak všímaví, důslední a přísní na různé černé skládky, smeťáky a jiné projevy vandalského vztahu k té naší panenské přírodě. Či snad nenajdeme nikde navážky vysypané na polních cestách, které by měly být průjezdné? Nebo snad nezmizel pod zemí nějaký ten zbor?
Ano, pneumatiky jsme mohli odevzdat před 14 dny a vysypat vlečku sutin kdesi v našich nejmilejších akátových lesích je naprosto zbytečné, když k tomu máme v naší obci vyčleněnou plochu. Právě k tomu je těžké co dodat!






P.S. Já patřím mezi vlažné obhájce akátových lesů. I přes tvrzení Evropské unie, že jsou to stromy nepůvodní, invazivní a já nevím jaké, patří do naší krajiny jaksi přirozeně. A jako takové je musíme chránit a ne ničit. Akátový med, nejlepší med!!! I když většina sousedů a kamarádů tvrdí: Akátový les? Co to je za les?, nemají pravdu. Akátový les patří k Božicím jako k velbloudovi hrby! Na tom nezměním ani písmenko! :-))))

                                          (lan)



2 komentáře:

  1. Rad bych se zeptal,kde se da v Bozicich ulozit stavebni sut.dekuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zeptejte se na obecním úřadě. Rádi vám odpovědí.

      Vymazat