pátek 10. listopadu 2017

Co se děje u sousedů? A co u nás?

V Božicích je momentálně taková klidnější část sezony. Akce se připravují v okrajových částech obce (v Pohostinství U Nádraží nebo v Kolonii u Dvora Hoja v Jiráskově domě) a většinová božická populace je z mě neznámých důvodů příliš neprožívá. Jsme prostě svérázná obec, kde se moc neshodneme prakticky na ničem.


A přitom, když se  někde sejdeme, tak je vidět, že se potkáváme rádi, že se dokážeme bavit, že jsme dost otevření a neurazíme se hned kvůli kdejaké pitomosti. Třeba kvůli Babišovi, Zemanovi nebo Topolánkovi. Adrenalin to některým zvedá, ale to je tak všechno! Společně nás všechny rozhořčila bezmocnost nad řáděním opuštěných psů v naší obci, kde i postižení říkají: "Co si na nich vezmeme?" Pohled na vyhřezlé vnitřnosti stádečka králíků určitě není to nejlepší k páteční večeři, ale je to tvrdá realita těchto dnů v Božicích.
Fotbalisti už včera poctivě trénovali na umělce a věřím, že i drobné rozmíšky se s nastávajícím časem utlumí a zmizí. Na sobotu pondělí 25.12.2017 připravuje fotbalový oddíl Tj Sokol Božice  Štěpánskou zábavu se skupinou Duo Dreams. Doufám, že vás bude hodně, kteří do pěkného sálu v božickém kulturáku najdou cestu.
Na akce v Božicích dávám samostatná avíza. Už v sobotu 11.11.2017 bude v 11:11 h Otvírání svatomartinských vín v pohostinství U nádraží. Je to skoro 2 km z centra Božic a z Křídlovic 3-4 km, ale snad to nějak zvládneme.
Bohatý listopadový program mají připravený u sousedů v Hodonicích a Tasovicích. Jsou to naši sousedé, protože katastry spolu sousedíme (s Hodonicemi).

Jenom stále nikde nevidím plakátek na Rozsvícení vánočního stromu v Božicích. Přitom prý se chystá velkolepé show.






Ústav archeologické památkové péče hledá brigádníky na pozici dělník k prováděnému archeologickému průzkumu v závodě Vertex Hodonice.
Práce začnou provádět od pondělí 6. 11. 2017, pracovní doba je od 7.30 do 16 hodin a nabízí mzdu 90,- Kč / hodinu.
Bližší informace na tel. 606 308 062
humpola@uapp.cz










4 komentáře:

  1. 25.12.2017 je ale pondělí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. .. a 26.12.2017 je úterý, 2.svátek vánoční zvaný svatého Štěpána, a proto my děláme zábavu v předvečer, abyste se mohli dobře pobavit a druhý den, kdy je taky volno, se do sytosti vyspinkat po probdělé noci! :-) Takže určitě jsem to napsal správně a budeme se těšit na návštěvu všech, kteří se chtějí během svátečních dnů dobře pobavit. :-)

      Vymazat
    2. Hmm,je to pondělí,ale nejsem doma,abych to opravil.:-(,tu sobotu smazu večer. Tak pozorne čtenáře bych mel nějak ocenit.:-)

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat