úterý 21. listopadu 2017

Pepa už má pomníček. Křižovatka zůstává nebezpečnou

Blízko místa, kde nedávno tragicky zahynul bývalý božický občan J.V., byl odhalen symbolický pomníček. Je to první krůček k tomu, abychom si vždycky v těchto místech připomněli dopravní nehodu, kterou Pepa nezavinil, ale za niž zaplatil tím nejcennějším, svým životem.


Dopraváci učinili zatím jediný nesmělý pokus o nápravu, a to, že posunuli dopravní značky o pár metrů dál od křižovatky, aby tak nebezpečné šílence za volantem přeci jenom trošku zbrzdili a upozornili je na blížící se křižovatku.
To zásadní řešení by mělo přijít následně (v roce 2018? nebo jistě 2019): budou zde zřízeny odbočovací pruhy vlevo! Budeme to na tomto blogu čas od času připomínat, aby na nás kraj nezapomněl.
A je jenom škoda, že se tudy příští týden neprojede se svým početným doprovodem prezident republiky Miloš Zeman. Jeho cesta Znojemskem se dotkne pouze Moravského Krumlova, kde bude ve středu 29.11.2017 odpoledne diskutovat v rámci předvolební kampaně s občany.

                (lan)

4 komentáře:

  1. Myslíte si ,že by stím Zeman něco udělal?Ono je to hlavně o řidičích.Udělat Pepovi pomníček bylo to poslední co jsem pro něj mohla udělat.Bohužel.Simona Myšková

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych vliv vysokých politiků nepodceňoval. I pana hejtmana opět počátkem příštího roku oslovím, ať víme, na čem jsme. Rád bych touto křižovatkou projížděl bezpečně, dřív než půjdu do důchodu! A na Pepu si tady vzpomenu vždycky, když tudy projíždím.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkujeme za zveřejnění vzpomínky. Rodina Veverková

    OdpovědětVymazat